ФЕНОМЕН ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ В МУЗИЧНОМУ ЖИТТІ РЕГІОНУ - Росул, Тетяна (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2019)
Метою даної статті є визначення ролі закарпатської організації Національної спілки композиторів України в музичному житті краю від часу заснування – до сьогодення. Здійснено узагальнене дослідження діяльності музичної організації, яка постає єднальною і координаційною ланкою між мистецькими установами краю, професіональними виконавцями, навчальними закладами та слухачами. Виявлено особливості композиторської, концертної, організаторської, культурно-просвітницької діяльності спілки та охарактеризовано найбільш перспективну форму репрезентації музичного мистецтва – фестиваль.