СИМВОЛ У ДІДЖИТАЛ-ЕПОСІ : КУЛЬТУРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ СИМВОЛІВ, ПРИКЛАДНА КУЛЬТУРОЛОГІЯ, ДІДЖИТАЛ КУЛЬТУРА - ДАННИК, Катерина (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2025)
Наведено огляд сучасних публікацій, у яких досліджено роль символів у цифровій культурі та їхнє значення в прикладній культурології. Розглянуто теоретичні та методологічні підходи до аналізу цифрових символів, їхню трансформацію у візуальних, текстових і мультимедійних форматах. Розглянуто практичні аспекти використання символів у діджитал-контенті та культурних проектах. Проаналізовано тенденції розвитку цифрової культури в Україні та світі, зокрема роль креативних індустрій у формуванні нових культурних сенсів. Виявлено, що сучасні цифрові символи виконують функції комунікаційних, ідентифікаційних та естетичних маркерів у віртуальному середовищі.