ХОРОВИЙ ПЕРФОРМАНС ЯК НОВИЙ НАПРЯМ У СУЧАСНОМУ КУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ - Антіпіна, Інна (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2020)
Досліджено новаторську тенденцію в хоровому виконавстві, спричинену пошуком сучасних форм актуалізації хорового співу. Спираючись на результати власних спостережень та аналіз діяльності камерного хору ім. Д. Бортнянського під керівництвом І. Богданова, виявлено нові культурні складові хорових проектів (перформансів). Визначено практичну значимість культурно-просвітницьких заходів даного типу та можливі шляхи розвитку цього напряму. Висвітлено роль використанні психологічних прийомів маніпуляції з елементами тренінгу та використання новітніх інтерактивних технологій в проекті «Welcome to rabstvo».