РЕГІОНАЛЬНИЙ МИТЕЦЬ В ІНОКУЛЬТУРНОМУ СЕРЕДОВИЩІ: ПРОБЛЕМА ФУНКЦІОНУВАННЯ - Виткалов, Сергій; Вігула, Валентина (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2020)
Розглядається організаційно-культурна діяльність одного з помітних у регіональному просторі Західного Полісся фотомитця – Олександра Купчинського, а саме виставковий її вектор, втілений в презентації артефактів світового фотомистецтва; видавничий, розглянутий у контексті друку різноманітних фотоальбомів із творів експонентів, організація творчих зустрічей художньої інтелігенції міста з питань обговорення актуальних питань культурного розвитку, заснування фотоклубу тощо. Доводиться, що втрата зв’язку з Батьківщиною, у якій би формі це не відбувалося, не дозволяє митцю творчо самореалізуватися повною мірою.