СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКОГО КАТОЛИЦЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ СВЯТОГО КЛИМЕНТА ПАПИ У РИМІ - Пронюк , Марія (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2023)
Досліджено передумови, процес становлення та розвитку одного з найбільших центрів української науки в діаспорі другої пол. ХХ століття – Українського Католицького університету ім. святого Климента Папи у Римі. Проаналізовано історичні передумови заснування та мету, яку ставив перед собою Верховний Архиєпископ Йосиф Сліпий – основний ідейник та засновник Університету. Здійснено огляд наукових праць по заявленій тематиці. Висвітлено діяльність та значення Університету для розвитку і поширення української культурної спадщини у світі.