ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ХОРМЕЙСТЕРА ЯК ЕЛЕМЕНТ СУЧАСНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ ПРАКТИК ТА МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМУНІКАЦІЇ - Виткалов, Сергій; Виткалов , Володимир (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2023)
Виявляється організаційно-культурний потенціал одного з яскравих представників сучасного професіонального музичного мистецтва, – Заслуженого діяча мистецтв України Олександра Тарасенка – хормейстера Національної опери України, відомого організатора численних художніх проектів у регіоні, країні та за її межами. Акцентується увага на важливості позиціонування сучасного митця в напрямі художньої інтерпретації світової музичної спадщини, яка дозволяє запропонувати публіці новий художній контект; розглядається його роль у налагодженні діяльності філій Музичного товариства ім. М. Леонтовича в регіонах як важливих організаційно-методичних центрів поглиблення інтересу до хорового виконавства.