ФЕСТИВАЛЬНО-КОНКУРСНИЙ РУХ У ПРОЕКЦІЇ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ - Менько , Назар (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2023)
Досліджується фестивально-конкурсний руху в Україні як комплексне сучасне культурно-мистецьке явище в динаміці його розвитку. Проаналізовано особливості становлення та формування українського фестивально-конкурсного руху як проектної діяльності щодо розвитку культурного життя України та підтримки талановитих митців. Аналіз обраних наукових джерел надав можливість окреслити ключові аспекти щодо осмислення феномену українського фестивально-конкурсного руху. З’ясовано, що з розвитком комплексного явища фестивально-конкурсного руху як одного з провідних векторів розвитку сучасної творчості, постає потреба в формуванні та систематизації перспективних напрямів української культурної спадщини у контексті фестивально-конкурсного руху. Визначенні ціннісні аспекти фестивально-конкурсного руху в розвитку української культури з моменту здобуття державної незалежності. Акцентовано увагу на спільних та відмінних рисах фестивального й конкурсного руху. Представлено фестивально-конкурсну мапу в Україні як емпіричну дослідницьку базу.