ЕТНОМУЗИКОЛОГІЯ ТА МУЗИЧНА МЕДІЄВІСТИКА ЯК СКЛАДОВІ ДИСЦИПЛІН МУЗИЧНО-ІСТОРИЧНОГО І МУЗИЧНО-ТЕОРЕТИЧНОГО ЦИКЛУУ СИСТЕМІ СУЧАСНОЇ ВИЩОЇ МУЗИЧНОЇ ОСВІТИ - Каплун , Тетяна (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2024)
Розглядаються актуальні проблеми сучасної вищої музичної освіти, в якій вагоме місце посідає ознайомлення здобувачів всіх рівнів вищої освіти з результатами музикознавчого дослідження в теренах таких наукових напрямів як етномузикологія та музична медієвістика. Автор ознайомлює з можливістю поступового засвоєння основ і провідних принципів вказаних сфер музикознавства у різноманітних освітніх компонентах рівнів бакалаврату, магістратури та аспірантури, а також наступним ґрунтовним опрацюванням сучасних проблем етномузикології і музичної медієвістики на рівні третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.