СЦЕНІЧНІ ТА ТЕАТРАЛЬНІ ПРАКТИКИ У СУЧАСНІЙ МУЗИЧНІЙ КУЛЬТУРІ: АСПЕКТ МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМУНІКАЦІЇ - Виткалов , Сергій (УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА : МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ, ШЛЯХИ РОЗВИТКУ, 2022)
Виявляється потенціал сучасного музичного мистецтва, представленого різними групами виконавців, концертуючих у регіонах на тлі політичної і військової напруги. Аналізується їх організаційно-культурна й художня діяльність та доводиться думка про те, що сучасна між культурна комунікація стимулювала появу нового типу митців, в основі творчості якого лежить високий інтелект, постійний художній пошук, спрямований як на використання етноскладової інших країн, так і розширення потенційних можливостей власного музичного інструменту через застосування pop-violin, що дозволяє їм у власній творчості сполучати різні стилі – джаз, фольк, класику, сучасні ритми, ігноруючи традиційні рамки жанру.